Scrum Master Advanced – Nederlands of Engels

De Scrum Master Advanced training helpt je nog betere resultaten te bereiken met je Scrum team.

 

Wat houdt de training Scrum Master Advanced in?

Als een meer ervaren Scrum Master, is een deel van jouw rol om het management, andere Scrum Masters, Product Owners en Scrum teams in jouw organisatie te helpen meer uit Agile en Scrum te halen. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat je beschikt over diepgaande kennis en skills-beheersing die nodig is om geloofwaardigheid te verwerven om je doel te bereiken. Deze Scrum Master Advanced training helpt je om die kennis en kunde te leren.

Gedurende deze Scrum Master Advanced training zal je trainer meer inzichten, ervaringen, oefeningen, faciliterende werkwijzen (zoals “Bevrijdende structuren”) en valkuilen met je delen. Het gaat om cruciale kennis en tools die jou als ervaren Scrum Master helpt in het omgaan met uitdagingen in het door ontwikkelen van je Scrum Teams en de omgeving waarin jouw teams opereren.  Want, jouw teams en je omgeving zal van je verwachten dat je meer impact kunt maken en verschillende stijlen kunt toepassen om effectief te zijn. Stijlen, zoals:

 • De Scrum Master als een leraar
 • De Scrum Master als een coach en mentor
 • De Scrum Master als een facilitator
 • De Scrum Master als een Change Agent

Als ervaren Scrum Master ben je in staat verschillende situaties te herkennen en te de meest effectieve stijl daarvoor identificeren en effectief toe te passen. Tevens zal tijdens deze Scrum Master Advanced training uw trainer u coaching bieden over uitdagingen die de cursisten ervaren.

 

Trainingsvorm

De training duurt twee dagen en wordt gegeven in een aantal blokjes op basis van door deelnemers geprioriteerde lijst van onderwerpen, vragen en praktijksituaties.

 

Doelgroep

De Scrum Master Advanced training is geschikt alle Scrum Masters en Scrum Coaches met minimaal 6 maanden praktijkervaring. Ook is deze Scrum Master Advanced training een goede basis voor diegenen die ambities hebben voor de rol van Agile Coach. Daarnaast is deze training een goede examenvoorbereiding op het behalen van certificaten Certified Scrummaster Advanced (via Scrum Alliance) en Professional Scrum Master II (via Scrum.org).

 

Onderwerpen

 • Naar behoefte en belangstelling zullen de volgende onderwerpen behandeld worden:
 • Scrum raamwerk beter begrijpen en toepassen (Empirisch proces, Scrum waarden, Rollen, Events, Artifacts, Done)
 • Jij als Scrum Master of Agile Coach (Internationaal Agile Framework en groeipad van Scrum Master)
 • Ontwikkelen van mensen en teams (Zelf-organiserende teams, Faciliteren, Leiderschap stijlen, Coaching en Mentoring)
 • Agile product en portfolio management (Product Visie, Road Mapping en Releaseplanning, Product waarde, Product Backlog Management)
 • Professioneel ontwikkelen en leveren van producten (Emergent softwareontwikkeling, managen technische risico, continue kwaliteitsverbetering)
 • Evolutie van Agile organisatie (Organisatie ontwerp en structuur, Evidence Based Management)
 • Praktijkcases ingebracht door deelnemers en/of trainer

 

Lesmateriaal

Diverse artikels en materiaal wordt gebruikt en gedeeld tijdens de Scrum Master Advanced training. Daarnaast is er een aanbevolen literatuurlijst beschikbaar voor diegene die meer over de behandelde onderwerpen willen lezen.

 

Examen

Na afloop van deze training kun je doorgaan met zelfstudie en het opdoen van praktijkervaring. Het is ook mogelijk om online deel te nemen aan open assessment. Informeer ook naar onze examentraining die gericht zijn op de certificaatexamens van o.a. scrum.org.

 

Investering

Open inschrijving voor een tweedaagse Scrum Master Advanced training, inclusief cursusmateriaal en lunch, bedraagt excl. BTW = € 900 per persoon. Totaal inclusief BTW = € 1,089 per persoon.

 

Certificaat

Na afronding van de Scrum Master Advanced training wordt een Dimensions Training certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Duur: 2 daagse

Investering: € 900 per persoon (excl. BTW)

Startdata: elke maand, zie de startdata bij Direct Inschrijven

  Aanbevolen

training

Agile Team Coaching

Agile Leiderschap

Leiden Agile Transformaties