Scrum basis – Nederlands of Engels

 

 

 

Leer de kracht van Scrum met de Scrum Basis training

 

Wat houdt de Scrum Basis training in?

Scrum basis is de meest populaire en gangbare Agile-manier van werken die op de Lean-methode van Toyota is gebaseerd. Dit raamwerk is bedacht door Jeff Sutherland en Ken Schwaber voor softwareontwikkeling en wordt al sinds 1995 steeds meer toegepast. Bij Scrum ligt de nadruk op communicatie met de klant, het samenwerken in team(s) en met belanghebbenden. Scrum basis is geschikt zowel voor IT- en als niet-IT-projecten binnen organisaties. Sterker nog, je haalt meer uit Agile als beide omgevingen volgens Agile werken. Volgens het onderzoeksbedrijf Standish Group bijna 80% van organisaties in Europa zijn van plan om op korte termijn Agile en Scrum te gaan gebruiken.

Tijdens de Scrum Basis training worden de essentie en beginselen van Agile en Scrum behandeld. Vervolgens wordt op alle rollen en de werkwijze binnen Scrum ingegaan. Zo, leer je hoe dit vernieuwende manier van denken en werken kunt inzetten op je werk.

Na het volgen van de training Scrum Basis heb je inzicht in de Scrum-methodiek in al zijn aspecten en ben je in staat één van de rollen (Scrum Master, Product Owner of teamlid) te vervullen. De Training is bovendien een grondige voorbereiding voor het behalen van het officiële ‘Certified Scrum Master (CSM)’, het ‘Certified Scrum Product Owner (CSPO)’ examens van de Scrum Alliance. Ook kun je desgewenst deelnemen aan de certificaat examens van Professional Scrum Master I (PSM I), Professional Product Owner I (PSPO I) of Professional Scrum Foundation bij Scrum.org.

 

Trainingsvorm

De training Scrum Basis duurt 1 dag en wordt in de vorm van een Scrum-project gegeven. Op deze manier leer je ook het geleerde in praktijk te brengen. Middels oefeningen, rollenspellen en games worden belangrijke elementen van Scrum verduidelijkt. Dit zorgt ook voor meer inspiratie en een blijvende positieve ervaring om te laten zien dat het werken met Scrum prettig kan zijn.

 

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie met Scrum te maken krijgt, zoals directeuren, (project)managers, teammanagers, teamleiders, teamleden, ontwikkelaars, marketeers, communicatie medewerkers, account managers, functioneel of technisch beheerders en testers.

 

Onderwerpen

  • Wat is Scrum en waarvoor gebruik je het?
  • Welke rollen en verantwoordelijkheden kent Scrum?
  • Hoe stel je een backlog op en hoe beheer je de backlog?
  • Hoe verloopt een Sprint?
  • Hoe voer je een Sprint-review uit?
  • Hoe meet je de (project)voortgang?
  • Wat is het belang van een Sprint-evaluatie en hoe voer je deze uit?
  • Hoe kun je Scrum inzetten voor grote projecten?
  • Hoe ‘verkoop’ je Scrum binnen jouw bedrijf?
  • Hoe ‘verkoop’ je Scrum aan jouw klanten?

 

Lesmateriaal

Diverse hand-outs en Scrum-games.

 

Examen

Na afloop van deze training, is er een mogelijkheid om zelf thuis een online examen af te leggen, over het algemeen wordt in de training voldoende kennis opgedaan om dit examen te kunnen halen. Onze Scrum trainingen zijn echter maatwerktrainingen. De trainingsinhoud wordt per training op de wensen van de deelnemers afgestemd. Een ideale examenvoorbereiding is niet altijd toepasselijk.

 

Voorkennis

Het niveau is MBO/HBO en voorkennis is niet benodigd.

 

Investering

Open inschrijving voor een 1 daagse training, inclusief cursusmateriaal en lunch, bedraagt excl. BTW = 425 euro per persoon. Totaal inclusief BTW = € 514.25 per persoon.

 

Certificaat

Na afronding van de Scrum Basis training, wordt een Dimensions Training B.V. certificaat als bewijs van deelname uitgereikt.

Duur: 1 dag

Investering: € 425 per persoon (excl. BTW)

Startdata: elke maand, zie de startdata bij Direct Inschrijven

  Aanbevolen

training

Agile Leiderschap

Scrum Master

Scrum Product Owner