Professional Scrum Product Owner (met optie examen PSPO-I) – Nederlands of Engels

Leer de knepen van het vak Product Ownership en bereid je voor en bereid je voor op het erkende certificaat examen!

 

Wat houdt de Professional Scrum Product Owner training in?

Scrum is de meest populaire en gangbare Agile-manier van werken die op de Lean-methode van Toyota is gebaseerd. Dit raamwerk is bedacht door Jeff Sutherland en Ken Schwaber voor softwareontwikkeling en wordt al sinds 1995 toegepast . Bij Scrum ligt de nadruk op communicatie met de klant, het ontwikkelteam en verdere belanghebbenden. De Professional Scrum Owner training is geschikt voor IT- en niet-IT-projecten binnen organisaties. Volgens het onderzoeksbedrijf Standish Group, is bijna 80% van Europese organisaties van plan om op korte termijn Agile en Scrum toe te passen.TRAINING

Binnen Scrum zijn er slechts 3 rollen; de Product Owner, de Scrum Master en het Ontwikkelteam. Als Product Owner houd je je bezig met vragen als:

 • Hoe zorg ik dat mijn team echt waarde aan klanten levert?
 • Hoe zorg ik voor succesvolle producten en diensten om bij te dragen aan het succes van mijn organisatie?
 • Hoe zorg ik voor optimale samenwerking binnen het team en met de rest van de organisatie?

…en nog veel meer.RAINING

De Product Owner werkt nauw samen met het team en de Scrum Master om het project tot een goed einde te brengen. De Product Owner stimuleert het team om het beste uit zichzelf te halen. Hij of zij heeft een mandaat namens de organisatie en is daarmee voor het te leveren product eindverantwoordelijk. Verder is de Product Owner zich altijd bewust van de projectstatus.

Tijdens de Professional Scrum Product Owner training worden de essentie en beginselen van Agile en Scrum behandeld. Vervolgens wordt er ingegaan op de verantwoordelijkheden van de Product Owner. De Product Owner werkt samen met de rest van het team en andere spelers binnen en buiten de organisatie om de hoogst mogelijke waarde te leveren. Een Product Owner kan in zijn of haar rol tot een ware ondernemer binnen de organisatie groeien.

 

Trainingsvorm

De Professional Scrum Product Owner training wordt in de vorm van een Scrum-project gegeven. Op deze manier, leer je de kennis in praktijk te brengen. Middels oefeningen, rollenspellen en games worden belangrijke elementen van Scrum verduidelijkt. Dit zorgt ook voor meer inspiratie en een blijvende positieve ervaring. De Professional Scrum Product Owner training laat zien dat het werken met Scrum, als Product Owner, prettig kan zijn.

 

Doelgroep

De Professional Scrum Product Owner training is geschikt voor ieder die graag (meer) over de rol van Product Owner wil weten en hoe men een goede effectieve Product Owner kan zijn zoals product adviseurs, product- en servicemanagers, projectmanagers en/of ervaren teamleden. Deze Scrum Product Owner training is een goede basis voor cursisten met ambities voor de rol van Business Owner of manager. Daarnaast is deze Professional Scrum Product Owner training een goede examenvoorbereiding op het behalen van certificaten zoals Certified Product Owner (via Scrum Alliance) en Professional Scrum Product Owner (via Scrum.org).

 

Onderwerpen

 • Je persoonlijke doelen en leerplan.
 • Wat  is Agile en de noodzaak daarvan?
 • Wat is Scrum en waarvoor wordt het gebruikt?
 • Welke rollen en verantwoordelijkheden kent Scrum?
 • Wat zijn de verantwoordelijkheden en de nodige competenties van de Product Owner?
 • Opstellen en onderhouden van de Product Vision.
 • Hoe doe je impact & story mapping?
 • Hoe maak je een releaseplan?
 • Opstellen en onderhouden van de Product Backlog.
 • Hoe maak je een stakeholder-analyse?
 • Hoe manage je de verwachtingen van je stakeholders?
 • Hoe werk je met de klant samen?
 • Hoe werk je met de Scrum Master samen?
 • Hoe werk je met het Team samen?
 • Bepalen van projectvoortgang.
 • Hoe pas je de theorie to op je eigen praktijkcase?
 • Hoe kun je jezelf verder ontwikkelen in je rol als Product Owner?
 • Voorbereiden op het certificaat-examen.

 

Lesmateriaal
Diverse hand-outs en games.

 

Examen

Na afloop van de Professional Scrum Product Owner Training, bestaat de mogelijkheid om thuis een online examen af te leggen. In de training wordt voldoende kennis opgedaan om dit examen te kunnen halen. Voor het deelnemen aan het online examen hebt u een voucher nodig. De voucher is niet inbegrepen in deze training. Hier kunt u de voucher afzonderlijk bestellen. Onze Scrum trainingen zijn echter maatwerktrainingen. De trainingsinhoud wordt per training op deelnemerswensen afgestemd. Een ideale examenvoorbereiding is niet altijd toepasselijk.

 

Voorkennis

Het niveau is MBO/HBO en voorkennis is niet benodigd.

 

Investering

Open inschrijving voor een 2-daagse training, inclusief cursusmateriaal en lunch bedraagt; (excl. BTW) € 850 per persoon. Totaal inclusief BTW = € 1028,50 per persoon.

 

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Dimensions Training certificaat als deelnamebewijs uitgereikt.

Duur: 2 dagen

Investering: € 850 per persoon (excl. BTW)

Startdata: elke maand, zie de startdata bij Direct Inschrijven

  Aanbevolen

training

Scrum Product Owner Advanced

Agile Leiderschap

Advanced Backlog Management