PRINCE2 Foundation Training (met optie examen) – Nederlands of Engels

 

 

Leer wat de krachtige principes van PRINCE2 voor jouw project kunnen betekenen!

 

Wat houdt de PRINCE2 Foundation training in?PRINCE2 FOUNDATION

Deze PRINCE2 Foundation (2017, 6th Edition) Training leidt je op tot aan het nieuwste PRINCE2-examen (2017, 6th Edition). Projecten gaan altijd gepaard met onzekerheid. Daarom gaat het bij projectmanagement altijd om de volgende vragen: Hoe houden we project controle? Hoe kunnen we anticiperen en reageren op voorziene en onvoorziene risico’s en veranderingen? De meest belangrijke vraag, hoe zorgen we ervoor dat een project voldoende waarde oplevert? Het PRINCE2 raamwerk geeft antwoord op al deze vragen. PRINCE2 (Project Management In Controlled Environment) is een veelgebruikte methode voor organisatie, management en projectbeheersing.PRINCE2 FOUNDATION

Projectmanagement op de PRINCE2 manier is vooral een gangbare procesgerichte methodiek. Vergeleken met andere populaire standaarden, hebben de meeste gecertificeerde project managers een PRINCE2-certificaat. In 2017 is een nieuwe versie van PRINCE2 geïntroduceerd. Vergeleken met andere versies, is de nieuwe versie van Prince2 – Prince2 (2017, 6th Edition) – flexibeler en beter toepasbaar op projecten in diverse omgevingen.

 

Leerdoelen PRINCE2 Foundation Training

Na afloop van de Prince2 Foundation (2017, 6th Edition) training:

 • Ken je de zeven basisprincipes van PRINCE2
 • Kun je de rollen en verantwoordelijkheden binnen een Prince2 projectorganisatie definiëren
 • Weet je uit welke stadia PRINCE2 projecten bestaan
 • Weet je welke thema’s invloed op het project hebben
 • Ken je de zeven PRINCE2 processen binnen het projectmodel
 • Weet je waarom de projectplanning bij het gewenste eindresultaat begint
 • Kun je de belangrijkste managementproducten en -triggers benoemen
 • Kun je de belangrijkste projectmanagementtechnieken benoemen
 • Weet je waarvoor elke methode en techniek dient en welke relaties er tussen de onderdelen van methodes zijn
 • Ben je optimaal voorbereid op het officiële Prince2 Foundation (2017, 6th Edition) examen

 

Inhoud PRINCE2 Foundation Training

De tweedaagse PRINCE2 Foundation (2017, 6th Edition) projectmanagement training geeft je een stevige basis ter voorbereiding op het examen:

 • Initiëren, plannen, monitoren en bijsturen van projecten
 • Rollen, bijbehorende taken en verantwoordelijkheden binnen een PRINCE2 project
 • Principes van PRINCE2 (2017, 6th Edition) : voortdurende zakelijke rechtvaardiging, ervaringsleer, gedefinieerde rollen en verantwoordelijkheden, managen per fase, managen van afwijkingen (‘by exception’), productgerichte aanpak en projectomgevingen op maat maken
 • Processen van PRINCE2 : initiëren en sturen van projecten, fasebeheersing, managen van een product oplevering, managen van faseovergangen en project afsluitingen
 • Thema’s van PRINCE2 : business cases, organisatie, kwaliteit, plannen, risico’s, wijzigingen en voortgang
 • Het op maat maken (Tailoring) en aanpassen (adapting) van PRINCE2
 • Praktijksituaties en –voorbeelden
 • Examentraining PRINCE2 Foundation (2017, 6th Edition)

 

Doelgroep

De Prince2 Foundation training is voor iedereen die een projectmatige functie of projectbetrokkenheid heeft. Denk bijvoorbeeld aan projectmanagers, projectmedewerkers, projectondersteuners, projectadviseurs, projectplanners en kwaliteitsfunctionarissen. De PRINCE2 Foundation Training is ook geschikt voor informatiemanagers, businessanalisten, functioneel ontwerpers en productontwikkelaars.

Deze PRINCE2 Foundation Training werkt voorbereidend op het officiële PRINCE2 Foundation-examen en biedt een uitstekende opstap naar de PRINCE2 Practitioner vervolgcursus.

 

LESMATERIAAL

Diverse hand-outs en Scrum-games. Als je examen wilt is het daarnaast ten zeerste aanbevolen om voor 50 euro excl. BTW het cursusboek bij te laten bestellen. Geef dit dan aan in de opmerkingen van het inschrijfformulier.

 

Voorkennis

HBO of hoger.

 

TRAININGSTYPEN, LOCATIE EN INVESTERING

Er zijn vijf mogelijkheden om deze training te volgen:

 

 • Online met live expert trainer met vooraf geplande data (Open Inschrijving), 2-daagse training via Zoom of Teams, incl. handouts: 800 euro excl. BTW of 968 euro incl BTW
 • Klassikaal op een van onze trainingslocaties met vooraf geplande data (Open Inschrijving), 2-daagse training, incl. handouts, en lunch: 940 euro excl. BTW of 1137,40 euro incl. BTW
 • Individueel: planning en locatie in overleg, vraag een offerte aan
 • In-company: planning en locatie in overleg, vraag een offerte aan

 

De bovenstaande tarieven zijn voor de training in het Nederlands. Voor de training in het Engels vragen wij 50 euro extra excl. BTW in verband met hogere kosten.

 

De voucher voor het officiële PRINCE2 Foundation online examen kost 420 euro extra excl. BTW of 508,20 euro incl. BTW en wordt door ons voor je geregeld op aanvraag. Indien je je wilt inschrijven voor deze training en het examen kun je dit aangeven door in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier de naam van de voucher aan te geven.

 

Er is ook online examen simulator beschikbaar om je examen te oefenen. Deze simulator is optioneel voor 70 euro excl. btw te verkrijgen. Indien je deze simulator bij wilt bestellen, kun je dit aangeven in het opmerkingsveld op het inschrijfformulier.

 

Deze training is ook in de vorm van een E-Learning cursus incl. examen in het Engels beschikbaar.

 

Bij alle trainingen hanteren we de maatregelen van RIVM in verband met Corona.

 

Certificaat 

Na afronding van de training, wordt een Dimensions Training B.V. certificaat als bewijs van deelname uitgereikt. De voucher voor dit PRINCE2 Foundation examen kun je afzonderlijk aanschaffen.

Duur: 2-daagse

Investering: Online €800 excl. BTW en op locatie €940 excl. BTW per persoon

Startdata: elke maand, zie de startdata bij Direct Inschrijven

  Aanbevolen

training

PRINCE2 Foundation Examenvoorbereiding (live trainer, op verzoek)

PRINCE2 Practitioner (live trainer, op verzoek)

Agile Project Management Foundation