Agile Scrum voor niet-IT – Nederlands of Engels

 

 

Ontdek de kracht van scrum en leer dat toe te passen op je niet-IT product of dienst

 

Wat houdt de Agile en Scrum voor niet-IT training in?

Scrum is de meest populaire en gangbare Agile-manier van werken die op de Lean-methode van Toyota is gebaseerd. Dit raamwerk is bedacht door Jeff Sutherland en Ken Schwaber voor softwareontwikkeling en wordt al sinds 1995 steeds meer toegepast. Bij Scrum ligt de nadruk op communicatie met de klant, het samenwerken in team(s) en met belanghebbenden. Deze training is geschikt zowel voor IT als voor niet-IT afdelingen. Sterker nog, een organisatie bereikt meer met Agile wanneer alle belangrijke afdelingen daarvan die bijdragen aan de waarde-creatie-keten, volgens Agile werken! Volgens het onderzoeksbedrijf Standish Group is bijna 80% van organisaties in Europa nog bezig met Agile Scrum of van plan om op korte termijn Agile en Scrum te gaan gebruiken. Training voor Niet-IT

Tijdens deze Agile Scrum training worden de essentie en beginselen van Agile en Scrum behandeld. Vervolgens wordt op alle rollen en de werkwijze binnen Scrum ingegaan. Zo, leer je hoe deze vernieuwende manier van denken en werken direct kunt inzetten op jouw werkgebied.

Na het volgen van de Agile Scrum training heb je meer inzicht in de Scrum-methodiek in al zijn aspecten en ben je in staat één van de rollen (Scrum Master, Product Owner of teamlid) te vervullen. Deze Agile Scrum training is bovendien een goede voorbereiding voor het behalen van het officiële ‘Certified ScrumMaster (CSM)’, het ‘Certified Scrum Product Owner (CSPO)’ examens van de Scrum Alliance. Ook kun je desgewenst deelnemen aan de certificaat examens van Professional Scrum Master I (PSM I), Professional Product Owner I (PSPO I) of Professional Scrum Foundation bij Scrum.org.

 

Trainingsvorm

De Agile Scrum training duurt 2 dagen en wordt in de vorm van een Scrum-project gegeven. Op deze manier leer je ook het geleerde in praktijk te brengen. Middels uitleg, oefeningen en rollenspellen worden belangrijke elementen van Scrum verduidelijkt. Dit zorgt ook voor meer inspiratie en een blijvende positieve ervaring om te laten zien dat het werken met Scrum prettig kan zijn.Training voor Niet-IT

 

Doelgroep

De Agile Scrum training is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie met Scrum te maken krijgt, zoals directeuren, (project)managers, teammanagers, teamleiders, teamleden, ontwikkelaars, marketeers, communicatie medewerkers, accountmanagers en business developers.

 

Onderwerpen

  • Wat is Scrum en waarvoor gebruik je het?
  • Welke rollen en verantwoordelijkheden kent Scrum?
  • Hoe stel je een backlog op en hoe beheer je de backlog?
  • Hoe verloopt een Sprint?
  • Hoe voer je een Sprint-review uit?
  • Hoe meet je de (project)voortgang?
  • Wat is het belang van een Sprint-evaluatie en hoe voer je deze uit?
  • Hoe kun je Scrum inzetten voor grote projecten?
  • Hoe ‘verkoop’ je Scrum binnen jouw bedrijf?
  • Hoe ‘verkoop’ je Scrum aan jouw klanten?

 

Lesmateriaal

Diverse hand-outs en Scrum-games. Daarnaast is er tijdens of na de Agile Scrum training een aanbevolen literatuurlijst verkrijgbaar via je trainer.

 

Examen

Niet van toepassing.

 

Voorkennis

Het niveau is MBO/HBO en voorkennis is niet benodigd.

 

Investering

Open inschrijving voor 2 dagen Agile Scrum training inclusief cursusmateriaal en lunch excl. BTW = €825 per persoon. Totaal inclusief BTW = € 998,25 per persoon.

 

Certificaat

Na afronding van de Agile Scrum training, wordt een Dimensions Training certificaat als bewijs van deelname uitgereikt.

Duur: 2 dagen

Investering: € 825 per persoon (excl. BTW)

Startdata: elke maand, zie de startdata bij Direct Inschrijven

  Aanbevolen

training

Agile Leiderschap

Scrum Master

Scrum Product Owner