Agile Portfolio Management – Nederlands of Engels

 

 

Bereik de strategische doelen van je business en je organisatie met hoogste snelheid en minste middelen met de training Agile Portfolio Management

 

Wat houdt de training Agile Portfolio Management in?

Veel organisaties staan voor de uitdaging van het optimaal en effectief afstemmen van vraag en aanbod bij hun portfolio’s. Of willen graag een hoger niveau van ‘Business Agility’ bereiken. Dat kan met de training Agile Portfolio Management. Deze training biedt inzichten en oplossingen voor het visualiseren en prioriteren van alle projecten, programma’s en business initiatieven binnen een organisatie. Het doel van een agile portfolio is om te zorgen dat de hele organisatie in de meest optimale vorm van effectiviteit en slagvaardigheid kan functioneren (one-piece-flow) bij het verwezenlijken van haar strategische doelen en het afdwingen van een sterkere marktpositie.

Dit impliceert dat we op portefeuilleniveau moeten omgaan met een geheel nieuwe reeks uitdagingen: de vraag fluctueert en is complex en soms tegenstrijdig het aanbod is ingewikkeld en soms moeilijk op haar merites te beoordelen voor de prioriteit die het verdient. Tegelijkertijd is elke organisatie uniek en de valkuil is het kopiëren methoden en processen van andere organisaties die voor hun organisatie werken of tot vele problemen kunnen leiden.

 

In deze training Agile Portfolio Management kijken we met open blik naar de meest voorkomende knelpunten op dit gebied, gevolgd door een aantal best practices op het gebied van Agile Portfolio Management en Agile Scaling raamwerken. Hiermee kun je samen met andere deelnemers en de trainer aan de slag om je eigen oplossing te ontwerpen en te verbeteren. Daarbij leer je ook om te gaan met volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit van vraag en aanbod.

 

Trainingsvorm

Deze training Agile Portfolio Management duurt 1 dag en bestaat uit (plenaire) discussies, praktische oefeningen en real-life cases.

 

Doelgroep

De training  is geschikt voor ieder die graag meer wil weten over de rol van agile coache, portfoliomanager, programmamanager, business owner, businessunit manager, productmanager, accountmanager, divisie manager en Product Owner.

 

Onderwerpen

Naar behoefte en belangstelling zullen naar behoefte de volgende onderwerpen behandeld kunnen worden:

  • Wat is Business Agility en Value Streams?
  • Agile Portfolio en afstemming met strategische organisatiedoelen
  • Samenwerken met meerdere teams
  • Meest bekende Agile Scaling raamwerken en wat kunnen we ervan leren?
  • Meest gangbare knelpunten en practices bij Agile Portfolio Management
  • Je eigen Agile Potfolio Management Aanpak
  • Vragen of praktijkcases ingebracht door deelnemers en/of trainer

 

Lesmateriaal

Diverse artikels en materiaal wordt gebruikt en gedeeld tijdens de training Agile Portfolio Management. Daarnaast is er via je trainer een aanbevolen literatuurlijst beschikbaar voor nadere verdieping.

 

Examen

Niet van toepassing.

 

Voorkennis

Naast “Certified Product Owner’, PSPO I heb je ook minimaal 1 jaar ervaring nodig als Business Owner, Programma Manager, Product Owner of soortgelijk.

 

Investering

Open inschrijving voor een dag training Agile Portfolio Management inclusief cursusmateriaal en lunch excl. BTW = €562 per persoon. Totaal inclusief BTW = € 680 per persoon.

 

Certificaat

Na afronding van de training Agile Portfolio Management wordt een Dimensions Training certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Duur: 1 dag

Investering: € 562 per persoon (excl. BTW)

Startdata: elke maand, zie de startdata bij Direct Inschrijven

  Aanbevolen

training

Scrum Product Owner

Scrum Product Owner Advanced

Agile Leiderschap