Agile Introductie Training – Nederlands of Engels

 

 

Stap in de wereld van agile met Agile Introductie training en leer de voordelen daarvan te benutten voor jouw organisatie, team en product 

 

Wat houdt de Agile Introductie training in?

 

Agile wordt steeds populairder. Steeds meer organisaties gaan op een Agile manier werken. Agile betekent letterlijk: lenig, wendbaar. In de productontwikkeling staat het voor het ontwikkelen in korte, overzichtelijke perioden van vaak niet meer dan een maand. Het doel van Agile is het leveren van steeds meer waarde voor klanten en business. Dit raamwerk geschikt voor complexe producten en diensten zowel op IT gebied als voor niet-IT. Volgens het onderzoeksbedrijf Standish Group is bijna 80% van organisaties in Europa van plan om op korte termijn Agile te gaan gebruiken.

 

Tijdens de Agile Introductie training worden de essentie en beginselen van Agile behandeld. Vervolgens wordt op alle rollen en de werkwijze ingegaan. Zo, leer je hoe dit vernieuwende manier van denken en werken kunt inzetten op je werk.

 

Na het volgen van de cursus heb je inzicht in de Agile-methodiek in al zijn aspecten en ben je in staat de principes daarvan op je werk toe te passen.

 

Trainingsvorm

De Agile Introductie training duurt 1 dag en wordt in de vorm van een Agile project gegeven. Op deze manier leer je ook het geleerde in praktijk te brengen. Middels oefeningen, rollenspellen en games worden belangrijke elementen van Agile verduidelijkt. Dit zorgt ook voor meer inspiratie en een blijvende positieve ervaring om te laten zien dat het werken met Agile prettig kan zijn.

 

Doelgroep

De Agile Introductie training is geschikt voor iedereen die in zijn of haar organisatie met ontwikkeling van een product of dienst te maken krijgt, zoals directeuren, (project)managers, teammanagers, teamleiders, teamleden, ontwikkelaars, marketeers, communicatie medewerkers, account managers, functioneel of technisch beheerders en testers.

 

Onderwerpen:

Wat is Agile en waar is Agile het beste voor te gebruiken?

Welk resultaat kun je verwachten van Agile?

Hoe kun je Agile werken in de praktijk gebruiken?

Hoe te beginnen met Agile? Wat zijn de randvoorwaarden en valkuilen om morgen te beginnen?

Hoe kun je verder groeien in het denken en werken met Agile?

 

Lesmateriaal

Diverse hand-outs en Agile-games. Daarnaast is er tijdens of na de training een aanbevolen literatuurlijst verkrijgbaar via je trainer.

 

Examen

Niet van toepassing.

 

Voorkennis

Het niveau is MBO/HBO en voorkennis is niet benodigd.

 

Investering


Open inschrijving voor eendaagse training inclusief cursusmateriaal en lunch excl. BTW = €400 euro per persoon. Totaal inclusief BTW = € 484 per persoon.

 

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Dimensions Training certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Duur: 1 dag

Investering: € 400 per persoon (excl. BTW)

Startdata: elke maand, zie de startdata bij Direct Inschrijven

  Aanbevolen

training

Scrum Basis

Lean Agile Scrum Essentials

Agile Scrum Voor niet-IT